باقلوای پسته خندان دسری است که به همان اندازه که خوشمزه است معمایی است.

باقلوا یک مخلوط شیرین عسل و آجیل است که بین چند لایه خمیر فیلو (یا فیلو) قرار گرفته و تا قهوه ای طلایی پخته می شود.

بین این لایه‌ها، چند قرن است که بحثی در جریان است: باقلوا دسر یونانی است یا ترکی؟

ادعاهای قوی از هر دو طرف وجود دارد.

باقلوا

اما آیا پاسخی برای این معمای شیرین وجود دارد؟

در زیر تاریخچه ای از آنچه در مورد این غذای آجیلی، لذیذ و ترد شناخته شده (و ناشناخته) است آورده شده است.

باقلوا: در یک نام چیست؟

هیچ بحثی وجود ندارد که “باقلوا” (به عبارت دیگر “باقلوا”) یک کلمه ترکی است. ریشه شناسی آن احتمالاً از کلمات ترکی قبل از قرن شانزدهم “baklağı” و “baklağu” آمده است.

اینها به نوبه خود ممکن است از “bayla-va” مغولی گرفته شده باشد، که خود کلمه ای وام گرفته شده از ترکی اولیه است (همانطور که کلمه “باقلوا” در انگلیسی یک اثر وام گرفته شده از زبان ترکی مدرن است).

شواهدی وجود دارد که ممکن است این کلمه از “باقلابا” فارسی یا “باقلوا” عربی گرفته شده باشد. در حالی که ریشه شناسی کلمه به ریشه ترکی اشاره دارد، ترکیب و آماده سازی دسر به سمت غرب و حتی بیشتر به گذشته اشاره دارد.

صرف نظر از نام، نحوه تلفظ یا ریشه شناسی آن، این خوراک اکنون در سراسر جهان با تغییرات منطقه ای در مکان هایی مانند بلغارستان، مصر، یونان، مجارستان، اسرائیل، لبنان و آفریقا یافت می شود. نقشه.” سوابق تاریخی در مورد باقلوا مربوط به زمان امپراتوری ترکی-اسلامی عثمانی است که از سال 1299 تا 1922 شکوفا شد.

در سال 1453، عثمانی ها با فتح شهر قسطنطنیه به امپراتوری بیزانس یونانی زبان پایان دادند.

این امر همچنین باعث شد که ترک‌های عثمانی با فرهنگ‌های مدیترانه‌ای یونان، کرت، قبرس، شمال آفریقا و ایتالیا در تماس باشند.

در زیر تصویری عکاسی از باقلوای ترکی یا معمولاً باقلوای فیستیکلی را مشاهده می کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *