روغن ارده کنجد روازاده از دیرباز در آشپزی خاور میانه و دور به عنوان افزودنی به بسیاری از غذاها جایگاه ویژه ای داشت.
روغن کنجد از زمان های قدیم به دلیل خواص پزشکی و حالت دهنده اش شناخته شده بود و به همین دلیل است که ما با کمال میل بیشتر به آن در مراقبت های روزمره پوست و مو می پردازیم.
خواص روغن کنجد چیست؟
این روغن چگونه است؟ اجازه دهید اطلاعات کمی در مورد روغن کنجد معرفی کنیم.
فرمول روغن
روغن کنجد روغن بسیار سبکی است که در فرآیند پرس سرد از دانه های کنجد به دست می آید.
رنگ روغن کنجد می تواند متنوع باشد – از زرد تیره، کاراملی تا حتی قهوه ای. دارای رایحه و طعم ملایم و آجیلی است.
یکی از معطرترین روغن های گیاهی است. روغنهای انواع مختلف کنجد که در یک مکان تاریک و سرد نگهداری میشوند یک کیفیت مشترک دارند – واقعا ماندگار و مقاوم در برابر روغنهای گیاهی فاسد هستند که در دمای پایین میتوانند جامد شوند. شایان ذکر است که این روغن نمی تواند در معرض دمای بالا قرار گیرد به همین دلیل برای گرمایش نامناسب است.
مواد مغذی
روغن کنجد یکی از متنوع ترین روغن های گیاهی است که در زیبایی از آن استفاده می شود.
ماندگاری آن به دلیل دو آنتی اکسیدان سزامین و سزامولین است. همچنین دارای غلظت بالایی از توکوفرول، یعنی ویتامین E (همچنین آنتی اکسیدان) است.
روغن کنجد حاوی یکی از بزرگترین دوزهای اسید لینولئیک (47 درصد) با خاصیت مرطوب کنندگی است. علاوه بر این، در روغن کنجد مجموعه ویتامین (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید فولیک، B6 و A)، مواد معدنی (کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی) و اسیدهای چرب (اشباع و غیر اشباع).
روغن کنجد همچنین سرشار از فیتوسترول است.